top of page
Skjermbilde 2019-11-26 09.59.31.png
Rune Haraldsen.png

Mikrosement på tunga

Her kan du se igjennom alt vi har om trapp, hva det kan brukes til, strukturer, farger, glatt etc.

Rune Haraldsen

Zenzorama

Mikrosement på trapp

  • Kan mikrosement legges på trapp?

  • Kan man legge mikrosement på tretrapp?

  • Tåler en trapp med mikrosement?

  • Hva må man tenke på med mikrosement i trapp?

Kan mikrosement legges på trapp?

I norge er vi kjent for å ha tretrapper. Tretrapp er noe som til vanlig er i bevegelse, knirker og beveger seg. Flere ønsker å forandre nettopp dette møblet i huset. En trapp er som regel noe som er veldig synlig i ett hjem. Mikrosement er ett fleksibelt produkt, med en stretch på opp til 0,6 mm. Samt Vedlig bøyelig. Dette gjør det til at mikrosement kan fungerer veldig bra i en trapp. Men det er forhåndsregler man må ta. Har du en støpt betong trapp utvendig eller innvendig, er dette absolutt det mest optimale og legge mikrosement på. 

Kan man legge mikrosement på tretrapp?

Vi norge er ett av få land, hvor vi har så mange tre trapper kontra antall landsmenn. Det har vært i vår natur at trapper sakl bygge si treverk. Flere og flere ønsker seg vekk fra dette, og kostnaden ved å endre en slik konstruksjon kan koste mye mer enn det smaker. Dermed finner vi enklere løsningen som å male trappene. Men allikavel har vi treverket som skimter imellom. Mikrosement er ett produkt det er fult mulig å benytte seg av på tre tretrapper. Men trappen må være stabil, og er den ikke, så må man benytte seg av feks. en sement plate som er tynnest mulig. Skru denne fast i trinnene, så legger man mikrosement base, før topplaget kommer. Som trappenes benytter man seg av hard hjørneliste. Trappen vil se ut som en betongtrapp etter dette. 

Skjermbilde 2020-05-09 00.31.53.png

Hva tåler en trapp med mikrosement?

Om underlaget er hardt og stabilt, så vil en trapp med mikrosement tåle mye. Det finnes to typer topp lag innenfor mikrosement, en medium og fin utgave. Går man for en riktig oppbygning, men først og fremst en stabil trapp, så 2 x base, for deretter 1-2 lag medium, vil man inneha en trykksterke på rundt 66 mm/n. Viktig å benytte seg av hjørnelist, for å stabilisere kanten som ofte kan bli utsatt for mest slitasje. 

Hva er viktigst å tenke på med mikrosement i trapp?

Mikrosement er ikke noe produkt som bygger en helt ny trapp. Men en overflate som kan gjøre utseende helt anderledes ut. Viktigst av alt er at trinnene og trappen er stabil. Er den ikke det, så må den gjøres stabil. Har du limtre i trinnene, så kan det være lurt å benytte seg av sement plate, med feks. Aqua panel, og skru/ lime denne fast i trinnene. For så å benytte seg av xl base i 2 lag, pluss 1 - 2 lag medium. Stabilitet er det aller viktigste med mikrosement i trapp

Skjermbilde 2019-05-19 20.42.39.png
Skjermbilde 2020-04-24 09.31.51.png
bottom of page