top of page
Skjermbilde 2020-05-10 13.40_edited.jpg
Rune Haraldsen.png

Tadelakt på tunga

Her kan du se igjennom alt vi har om tadelakt.

Rune Haraldsen

Zenzorama

Tadelakt

  • Hva er tadelakt? 

  • Kan tadelakt legges på bad?

  • Hvordan er overflaten til tadelakt?

  • Kan man legge tadelakt selv?

  • Får man tadelakt i forskjellige farger og strukturer?

Hva er tadelakt?

Tadelakt er en av de eldste og mest verdifulle pussoverflaten i verden. Teknikken sees å være rune 4000 år gammel. All dekorpuss har sin opprinnelser fra det.

Fra starten benyttet man seg av tadelakt til kanaler for å lede vann, for så senere til baderom damprom/ type badstue. 

Underveis fant man ut at man kunne tilsette pigmenter i tadelakten, som gjorde produktet enda mer populært. Dette gjorde tadelakt til en meget dyr puss, og kun de rikeste familiene hadde råd til å ha dette på sine vegger. 

Tadelakt er benyttet mye på bad i europa, da produktet er vannavisende. Men badet må bygges opp etter gjeldende forskrifter. 

Produktet har blitt mer og mer populært brukt til alle overflater, på grunn av den naturlige og glatte overflate. 

Tadelakt blir produsert fra naturlig hydraulisk kalk. Det rene kalk pusset, som kan inkludere fin kalk stein eller marmor sand, blir presset sammen for å utelukke luftlommer. Den er så polert med elvestein og til slutt behandlet med myk naturlig såpe,vanligvis lagt av olivenolje, som gjør pusset vannavvisende.

Overflaten blir beskrevet innenfor tadelakt verden, som hard som stein, men allikevel myk som silke.

Kan tadelakt legges på bad?

Tadelakt er ett vannavvisende produkt, på grunn av den overflate behandling. Badet må bygges opp etter gjeldende forskrifter, og tadelakt blir brukt som en overflate behandling. Det er flere og flere bad i Norden med tadelakt. 

Skjermbilde 2020-05-10 13.40_edited.png

Hvordan er overflaten til tadelakt?

Tadelakt er en av de produktene vi har som er mest naturlig preg over. Man får ett hard overflate, men samtidig silkemyk å ta på. Ett fantastisk vakkert utseende. 

Kan man legge tadelakt selv?

Å legge tadelakt krever faglig kompetanse. Men vi gjennomfører kurs, hvor flere utfører jobben selv i etterkant. Dette produktet krever tålmodighet, og man skal være forsiktig, før dette kan se veldig feil ut. Men følger man rådene, tips og triksene, så kan du klare å skape en helt unik vegg selv. 

Får man tadelakt i forskjellige farger og strukturer. 

Det er fult mulig å få tadelakt i en rekke forskjellige farger og strukturer. Her er det kun fantasien som setter en stopper. Kom innom oss, for å hente inspirasjon. 

bottom of page