top of page

Spørsmål og svar

Velkommen til spørsmål og svar rundt våres produkter. (FAQ) Her er det en rekke spørsmål som blir besvart. Om det er spørsmål her du ikke fra svar på, så setter vi stor pris på om du kontakter oss via chatten nederst til høyre på siden eller sende mail til post@zenzorama.no. Da vil vi besvare deg her, så raskt vi er ledig. 

Her finner du spørsmål som, hva er mikrosement? Kan jeg legge mikrosement selv? Kan jeg montere spileplatene selv? etc.... 

In the Classroom_edited.jpg

Ofte stilte spørsmål om mikrosement m/ mer

 • Kan mikrosement brukes på våtrom / bad?
  Det finnes produkter på markedet som kan benyttes i våtsonen. Med riktig oppbygning hos våres produkter ved navn Zenztone og Isomat, kvalifiserer dette til kravene til norsk foreskrift for våtrom, TEK 17. NB: Husk forarbeidet før oppstart på våtrom.
 • Hva bør jeg tenke på før jeg starter med mikrosement?
  Først og fremst, lytt til fagfolk. Uavhengig om du skal legge selv, eller skal få jobben utført. Kunnskap kan fåes i alle våres butikker. Om du skal legge på bad, stue gulv, utvendig eller andre overflater, så må overflater være stabil, slett og ha fuktighet under 10%. Ta alltid en ekstra vurdering på alderens overflate. Dette er spesifikt på bad, hvor mikrosement aldri blir sterkere enn underlaget. Dette betyr at om du har ett veldig gammelt bad, så vurder de andre tekniske komponentene i rommet først, som varmekabel og vvs anlegg. Er dette i god stand, sammen med aksepterte overflater kan mikrosement påføres.
 • Kan man få mikrosement i flere farger?
  Zenzorama har en rekke forskjellige farger som fordeles utover medium, fin of deco akryl. Har du en ncr kode, så er flere av våre farger laget basert på de mest populære fargene. Vårt fargesystem er delt opp med farger i følgende produkter - Zenztone Fin - Zenztone Medium - Deco Akryl - Andre mikrosement typer
 • Hva slags underlag kan mikrosement legges på?
  Mikrosement kan legges på de aller fleste underlag, så sant det er stabilt og hardt. Dette betyr feks. avrettingsmasse, fliser, glass, benkplater, gips, betong ett... NB: Husk riktig primer i forhold til overflate.
 • Kan mikrosement brukes utvendig?
  Alle typer mikrosement er ikke beregnet til utvendig bruk i norge. Jeg presiserer i norge med salt, sludd og stadig værhard. Zenzorama har ett eget produkt som er beregnet til utvendig bruk. Mikrosement eksteriør er ett pustende og meget bra produkt for utendørsbruk. Kan brukes på fasade / vegg / gulv og trapp.
 • Hva slags vedlikehold krever mikrosement?
  Mikrosement er ett vedlikehold vennlig produkt og legges uten åpne skjøter. Mikrosement sluttbehandles stort sett av vannbasert polyurethanlakk som gjør vedlikeholdet enkelt over tid. De fleste produkter hos Zenzorama har egne såper og vox for mikrosement. Dette er pg nøytrale produkter, testet som ett godt produkt for å fjerne faste flekker eller normal søl. Utover dette brukes nøytrale såper med en lett klut. Feltona vox er en vox man kan polere enkelt inn over tid, om man vil polere opp overflaten ´, samtidig som man gjør overflater hardere. Feltona Såpe brukes til daglig vask, samt fjerne flekker som har satt seg ekstra fast.
 • Hva er levetiden til mikrosement?
  Det er ikke satt noe eksakt år, da dette omfavner bruksområder, vedlikehold og en del ytre faktorer. Men opprinnelig sier man produktene skal holde mellom 20-35 år, avhengig bruksområdet. Dette betyr at produktene kan også holde i 100 år. Gulv er mer utsatt enn vegger.
 • Hva slags garanti er det på mikrosement?
  Garantien på alle våres produkter følger norsk lov, men 5 års garanti på produktene med riktig oppbygning og utførelse.
 • Kan man male på mikrosement?
  Mikrosement er som oftest dekt med en type lakk. Dette gjør at tradisjonell maling fester seg dårlig, samt usikkerheten med det kjemiske mellom to flytende produkter. Zenzorama har utviklet ett eget produkt ved navn Feltona Prezenz. Dette er en type maling som kan benyttes på Feltona Zenztone. Det er viktig å følge oppbygningen for at prezenz skal bli ett pent og kvalitetsmessig bra overflate. Kort oppsummert, ja man kan male på mikrosement med Feltona Prezenz. Denne kan fåes i de aller fleste NCS koder.
 • Kan man legger mikrosement på fliser?
  Fliser er ett hardt og stabilt overflate, som gjør at mikrosement trives meget godt på fliser. Med riktig oppbygning kan du få en meget slett, fugefritt og fin overflate med mikrosement over fliser. Husk riktig oppbygning.
 • Hvor kan jeg kjøpe mikrosement?
  Zenzorama selger mikrosement i flere forskjellige varianter. Her kan du få kjøpe mikrosement spesifikt for bad, utvendig, tørre rom, vegg, gulv og andre unik overflater. Produktene kan kjøpes enten direkte i nettbutikken, direkte i butikk eller kontakt oss via mail (post@zenzorama.no) eller telefon 40008038
 • Kan man legge mikrosement på badet selv?
  Har du ett flislagt bad, og ønsker mikrosement over flisene. Så kan du fint gjøre dette selv, da mikrosement kun er en overflatebehandling. Skal du legge mikrosement på membran, så kan du også gjøre dette selv, i samme grad som du kan montere andre overflater på ett bad. Sørg for at badet er bygd opp forskriftmessig før oppstart av mikrosement.
 • Kan man dusje rett på mikrosement?
  Med produktene Feltona Zenztone og deco akryl kan man dusje direkte på mikrosement. Det er viktig med korrekt oppbygning og påføring. Mikrosement blir tilnærmet tett, og leder vannet til sluk. NB: Husk nøyaktighet rundt påføring av sluk og slukrist.
 • Er mikrosement billigere enn fliser?
  Dette kommer an på øyet som ser. Mikrosement markedet er i samme grad som flismarkedet basert på bruksområdet og kvalitet. En virkelig kvalitet flis som er kalibrert, den er slett og rett, så koster flisene raskt kr. 1000,- pr. kvm og oppover. Ønsker du færrest mulig fuger på ett bad, og ønsker fliser på størrelse med feks. 2.40x0,90, så snakker vi kvadrat meter priser på over kr. 3000,- bare for flisen. Fordelen med mikrosement, er at det er sømløst uten fuger. I mikrosement bransjen finnes det mikrosement til lave summer, og høye summer, alt avhengig av bruksområdet, kvalitet og utseende. Svinn: Man beregner i samme grad som flismarkedet på mellom 10-30% i svinn. Normalt ligger pris på mikrosement materialer til våtrom med riktig og godkjent oppbygning på rundt kr. 750 - 1300,- pr. kvm. + svinn. Dette inkluderer da alle lag. Tørrvegg som er slett, kan man raskt beregne mikrosement ned til kr. 250,- pr. kvm. (Uten topp lakk, noe man ikke alltid trenger)
 • Kan man legge mikrosement over varmekabler?
  Om varmekabler allerede ligger under eksisterende fliser, så vil mikrosement ikke hemme varmen, tvert imot vil mikrosement ta vare på varmen. Man kan ikke legge varmekabler direkte i mikrosement, men i ett egent underlag, som feks avrettingsmasse. Hvor man deretter legger mikrosement over avrettingsmasse. Ja, mikrosement kan ligger over varmekabler.
 • Er mikrosement vanntett?
  Ingen mikrosement i verden er 100% vanntett, men tilnærmet vanntett. Alle mikrosement utgavene til Zenzorama er disfusjonsåpne, men tilnærmet tett når feltona PU lakk blir påført. Det er viktig at membran under er inntakt, da mikrosement ikke erstatter membran.
 • Kan man borre hull i mikrosement?
  Dette er en av de store fordelene til mikrosement, hvor man kan fritt borre uten fare for at det sprekker. Har du fliser under mikrosement, anbefales det å bruke flisborr. Ligger mikrosement på våtromsplater, gips eller lignende. Så kan vanlig tre bor fungere.
 • Hvilke verktøy trenger man for å legge mikrosement?
  Hos de aller fleste Zenzorama butikker kan du leie profesjonelt verktøy som pussemaskiner og støvsuger. Ta kontakt med din nærmeste Zenzorama butikk. Mikrosement verktøy liste: - Malerrull til primer og lakk - Lakk kost - Tørr kluter - Mirka Abranett pussepapir (Sjekk hvem korning du trenger, avhengig hvem produkt som benyttes) - Spader til å påføre de ulike lagene - God maskeringstape (Frogtape) - Bøtte til vann for å vaske verktøy - Karr til lakk - Drill med visp Trenger ikke bøtte for å blande massene, da alle lagene er ferdig blandet.
 • Er mikrosement sklisikkert?
  Mikrosement avgir en slett overflate, som gjøre den meget enkelt å holde rent. Men den blir nødvendigvis ikke glatt av den grunn. Legger man anbefalte produktene i medium på gulv, vil man ha en myk og sklisikker overflate. Ønsker man ytterligere sklisikring, har vi antiskli lakk og å øke friksjonen ytterligere. Dette er mer beregnet til svømmehaller eller lignende.
 • Kan mikrosement bli misfarget over tid?
  Feltona pigmenter er av mineralsk opprinnelse og uv bestandig. Feltona PU lakk er også uv bestandig, som gjør at hverken fargen eller lakken påvirkes av ytre faktorer, som feks. sollys.
 • Hvor mye bygger mikrosement?
  Dette er avhengig hvor mange lag som legges. På bad beregner man ca 4-5 mm, mens feks en gips vegg i ett tørt rom kan man være helt nede på 0,5 mm.
 • Må jeg fjerne silikon før jeg legger mikrosement?
  Ja, silikon er en av de få produktene mikrosement ikke fester seg på. Silikon fjerner man med skarp kniv eller silikon fjerner. Noen fliser er silikon impregnert. Dette betyr at det kan ligge en silikon hinne over hele fliser. I disse tilfeller finner man ut av dette om man spruter lett vann på fliser. Hvis det danner seg små bobler av vann som renner rett av, er det mest sannsynlig silikon i overflater. Da må overflaten renses med Multi Solve fra Ct1 eller andre sterke midler for fjerning av silikon.
 • Kan mikrosement brukes på gulv?
  Ikke alle type mikrosement kan benyttes på gulv. Zenzorama har en utgave som heter Zenztone og Deco Akryl. Her ligger oppbygningen i selve base. Det som skaper styrken i ett underlag. Korningen i denne basen er normalt nesten dobbelt så tykk som mange andre på markedet. Fordeler med denne mikrosement til gulv er: - Behagelig å ferdes på - Tåler stein under skoen, høy hæla sko i mye høyere grad - Sterkere i forhold til sprekker fra underlaget.
 • Er det lett å legge mikrosement, om jeg aldri har gjort det før?
  Det er ett vanskelig spørsmål, da vi ikke vet utgangspunktet ditt. Men av kursdeltakere på over 1700 stk, så ser vi en gjenganger på at det er flere damer enn menn som får dette til, samt at dem som klarer å frigi seg fra en typisk sparkel eller puss teknikk får det lettere til. Alt som har med dekorpuss å gjøre, uavehengig produkt / leverandør så er ikke dette kun rett frem. Men samtidig langt fra umulig. Vi ønsker bare å presisere nøyaktigheten og noen punkter man må følge. Dette vil skape en bedre total opplevelse for deg. - Vi tilbyr full support på egen telefon, FaceTime og mail - Du får lov til å trene på vårt verksted før du begynner hjemme - Du får bilde og video bruksanvisning. - Kan delta på kurs. De viktigste egenskapene er nysgjerrighet, følg tips og råd. Samt les bruksanvisningen nøye. Smør deg med tålmodighet. De aller fleste som har kjøpt av oss, uten at dem har lagt noe tilsvarende før, har gått bra når dem har benyttet seg av våres support avdeling, bruksanvninger, video materiale osv.
 • Kan spileplater monteres i våtrom?
  Ikke alle spileplater kan monteres i våtsonen. Våre Basic spileplater med hel lakkert heltre i riktig tykkelse med hdf bakplate passer bra til våtrom, også over dusjsone. NB: Det er svært få spileplater i markedet som faktisk kan monteres på ett våtrom.
 • Leverer dere spileplater til hele landet?
  Ja, vi leveres til hver eneste adresse i hele norge.
 • Hva er leveringstiden på spileplatene?
  Stort sett har vi mye på lager. Men er det noe leveringstid, så er det snakk om 2-7 dager, avhengig hvem dag det blir bestilt på.
 • Kan spileplater monteres utvendig?
  Våres basic spileplater kan monteres utvendig. Dem kan monteres både på vegg og under tak med sorte skruer og monteringslim.
 • Kan jeg montere spileplater / spilepanel selv?
  Dette er fult mulig å montere selv. Husk å legg en plan for hele arealet før du begynner, mål opp og planlegg hver plate. Om det er på vegg, så sørg for at første plate står i lodd. Du kan lese mer om montering og se video her, KLIKK
 • Kan man få spileplatene i andre farger enn dem dere har til salgs?
  På våres basic plater, kan det være mulig og få andre farger. Send oss en mail på post@zenzorama.no.
bottom of page