top of page

Zenzorama Spileplater

Unike overflater

Velkommen til spileplate avdelingen hos oss. Vi leverer en rekke forskjellige spileplater, fra den billigere utgaven til de flotteste og mest eksklusive spileplatene du måtte ønske. Alt etter ditt behov. Alle våre spileplater kan monteres både på vegg og tak, samt har vi flere typer spileplater til våtrom.

Våres modeller: 

- Rols Royce

- Basic

- Wave spila

- Zm spila

- I Wood Lock

Rune Haraldsen.png

Spileplater på tunga

Spileplater har kommer for å bli. Men hva kan spilelater brukes til, kan man sette de opp selv og hva koster det? 

Rune Haraldsen

Zenzorama

Norskproduserte spileplater av høy kvalitet

Det finnes flere aktører som selger spileplater, men vi har valgt å gå for spileplatene høyest kvalitet fra den kjente norsk produsent Jønland AS.

Etter lang erfaring har vi erfart at kvalitet på spileplatene har en stor fordel. Først og fremst er det ikke lett å montere slike plater med dårligere kvalitet. Om man feiler på en plate grunnet kvalitet, er det nokså kostbar erfaring, at man er helt avhengig av at platene holder når man skjærer i dem. I tillegg er fleste av våres kunder opptatt av at det er førsteklasses materialer som blir levert, med minst mulig kvist i. Her har vi funnet frem til spiler med minst mulig kvist i, som gjør sluttresultatet enda bedre.

Hos Zenzorama har vi 9 ulike modeller av spileplater. To av spileplatene vi har er eikespiler i hvitpigmentert og lakkert. Vi har også tre modeller i furu. De kommer som brunpigmentert, hvitpigmentert og sortlakkert. Siste modell er av OSP lakkert . I tillegg har vi 2 utgaver i laminert mdf, en utgave med mdf og eikefineer ubehandlet. 

NYHET - Les mer opp vårt nyeste produkt av spileplater lengre ned på siden.

Se prisliste i bunn av siden. 

Zenzorama Spileplater.png

Rols Royce Spileplater (Heltre M/ Aku plate)

Rolls Royce er vår spileplate fra aller høyeste hylle. Den kom med spileelementer på 21x33 mm spiler, hvorav hver plate har 12 stk. En perfekt tykkelse for våtrom og leddskinner som belysning, om det skulle være ønskelig. Bakplate er en akustikk plate laget av resirkulert plast. Dette gir rommet en behagelig og akustikk vennlig rom. Platene fungerer like godt på tørre soner i våtrom som tørre rom, vegg og gulv.
(Kan ikke benyttes på vegg i dusjsone)

Størrelser: 
Eik Ubehandlet - 60x240 cm / 60x300 cm (må lakkeres/ oljes ved bruk på bad)
Eik Hvitpigmentert - 60x240 
Eik Lakkert - 60x240 cm

Ønsker du andre tresort typer, eller farger, ta kontakt for pris. 

Wave - Spileplate (Våtrom)

Wave - Spileplater er den perfekte spileplate til våtrom. Akustikk bakplate for våtrom, med vanntette spiler. 

Størrelse:
Wave Eik 60x270 cm
Wave Light Brown 60x270 cm

Basic spileplater (heltre m/ hdf. Våtrom)

Basic platene er heltre spiler, i eik, furu, bjørk, Pompel Thermo eller osp. Fåes i en rekke forskjellige farger og tresort. 
 

  • Lakkert matt 2 strøk.

  • Plateformat: 600 x 2400 mm / 600 x 2700 mm.

  • Spiledimensjon: 21 x 34 mm.

  • Spalte mellom spiler: 16 eller 26 mm. Bakplate: 3 mm. HDF trefiber gjennomfarget sort.

ZM - spileplate (Mdf kjerne)

ZM spileplater har en akustikk bakplate og spile av mdf kjerne. Rolig spileplatene er heldekt på 3 av sidene, som gjør spilene så likt som ekte treverk som mulig. Melamin platene er med pdf kjerne og melamin topplag. 

Størrelse: 
Rolig - 60x270 cm
Melamin - 60x270 cm

I - Wood - LOCK Klikk system

Zenzorama Klikk Spileplater

I-LOCK® KLIKKSYSTEM

 

Laget av håndverkere for håndverkere.

I-Wood Denmark® er det eneste selskapet i verden som tilbyr I-Lock® Click System i våre Pro+ takpaneler. Løsningen er basert på den globalt anerkjente Välinge Innovation 5G-låseteknologien, som mange av oss allerede er kjent med fra en rekke produsenter av klikkgulv og møbler.

 

Fingerskjøtene til I-Wood Denmark®s Pro+ takpaneler gjør dem til noen av de raskeste på markedet når det kommer til installasjon. I-Lock® Click System gjør det enda enklere og enda raskere å lage den perfekte finishen – hver gang!

Skjermbilde 2023-04-23 kl. 20.41_edited.png

I-LOCK® klikksystem

I-Wood Denmark® akustikkpaneler gir deg den enkleste installasjonen i bransjen. Sammen sikrer fingerleddene og I-Lock® Click System presise ledd og en perfekt finish.

Klikk, trykk, klar!

Når fingerskjøtene skyves sammen, klikker plastklips på plass, og leddet låses både vertikalt og horisontalt. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at du hører det karakteristiske KLIKK. Raskt, enkelt og sterkt!

 

Den intelligente, patenterte Välinge Innovation 5G-låseteknologien låser fingerleddene permanent. Det betyr at låsingen ikke bare sikrer presise skjøter, men også et sterkt, holdbart resultat.

 

 Hos I-Wood Denmark® har vi allerede startet vår del av arbeidet, så håndverkere og montører kan tilby rask, holdbar installasjon med perfekt finish.

Zenzorama Klikk system spileplater
Zenzorama klikk spileplater

Lyst å se hvordan I - Wood spileplatene blir hjemme hos deg? 

Her kan du se hvordan spileplatene passer hjemme hos deg. Trykk på knappen under, så kan du benytte deg av din egen telefon, for å teste de forskjellige spileplatene. 

Basic - Perfekt for vegg

– Basic brukes ofte som dekor og akustikkpanel på for eksempel vegger, benkeplater, peiser, skap eller som sengegavl. Panelet har minimum brannklassifisering D-s2, d2 i henhold til EN 13823 (klasse 2 panel). Produktet har ikke fingerledd. Mål: 16 x 300 x 2400 eller 2780 mm.

Medio+ For vegg + tak M/ akustisk bakplate.

Medio+ brukes ofte som tak- eller veggkledning, og fungerer både som dekorasjon og akustisk forbedring. Medio+ har utfreste akustiske felt på baksiden for å la lyden bevege seg opp gjennom filten. Kombiner Medio+ med isolasjon som mineralull for den mest optimale akustikken. Panelet har minimum brannklassifisering på D-s2, d2 i henhold til EN 13823 (klasse 2 kledning). Produktet har ikke fingerledd. Mål: 16 x 300 x 2400 eller 2780 mm.

PRO+ Perfekt for tak m/ akustikk

- Pro+ med I-Woods unike fingerskjøter brukes ofte som takkledning eller på høye vegger, hvor dekorasjon og akustisk forbedring er nødvendig. Pro+ har utfreste akustiske felt på baksiden for å la lyden bevege seg opp gjennom filten. Kombiner Pro+ med isolasjon som mineralull for den mest optimale akustikken. Panelet har minimum brannklassifisering på D-s2, d2 i henhold til EN 13823 (klasse 2 kledning). Produktet har fingerledd. Mål: 16 x 300 x 2400 mm.

Kan du montere spileplatene selv?

Det er fullt mulig å montere spileplater selv, men det er viktig å benytte seg av en sirkelsag. Har du ikke dette fra før av kan du få leid en hos oss. Utover det benytter man seg av sorte skruer og lim. Nedenfor kan du se en film fra når jeg monterte spileplater. Her viser vi hvordan du monterer alle våre spileplater, unntatt I-Wood platene. 

Hva er viktig å tenke på før man monterer spileplater?

Når du skal montere spileplater har det egentlig ikke noe å si hva underlaget er - gips, betong, treverk - så lenge det er mulig å feste spileplatene. Er du tvil om festet er godt nok, bør du bruke lim i tillegg til skruer.
Alt av gamle skruer, bildeoppheng eller andre ujevnheter må fjernes og underlaget må gjøres så slett som mulig.
Husk alltid å dobbeltsjekk målene, da det kan bli kostbart å bomme. Når du beregner antall plater, så husk at du må ha nok. Utover dette, så er det bare å måle opp, og skru dem fast i underlaget. 

NB! Før montering må platene sjekkes for synlige feil eller mangler. Monterte plater som har synlige feil, vil ikke kunne reklameres på. Platene skal lagres på flatt og tørt underlag.

Monter spilepanelene 10cm opp fra gulvet, start med en fuktbestandig bunnprofil på våtrom (må være i vater). i Tørre rom fins det flere løsninger ned til gulv.
Mål opp veggen platene skal monteres på og tilpass første og siste plate. Den første platen må vatres opp i lodd. Spileplatene limes på eksisterende vegg med et MS polymer monteringslim.

CC mellom spiler har en toleranse på ±1,5mm. Om man opplever at skjøter blir synlige så kan spilene justeres noe ved å presse de fra eller til hverandre.

HYSJ_spileplater_bolig_sunnmøre.jpg

Kan spileplater brukes på bad?

Det er ikke alle spileplater som kan brukes på bad, grunnet dens bakplate. Noen aktører har en mdf plate, som svulmer når det kommer damp. Vi har en HDF plate på våres spileplater i heltre, som tåler damp i en helt annen grad. Platene kan fint brukes i tak over dusj. Selve treverket er lakkert sånn at det tåler damp i høyere grad enn tilsvarende plater. 

Monterer man på en vegg i badet, så monterer vi alltid platene en 5-10 cm opp på vegg fra gulv. Så det er ingen fare for at vann vil ligge mot platene. 

Platene kan skrues med flate / svarte skruer eller limes. 

Prisliste Spileplater