Slikleggerdumikrosement.jpeg
Skjermbilde 2020-08-28 kl. 21.02.20.png

Mikrosement på tunga

Her kan du lese om hva mikrosement er, og hva det kan brukes til.

Andreas Kopien

Zenzorama

Slik legger du mikrosement?

Mikrosement er ikke for pyser, rett frem. I mange kan man "hjemme" seg bak en akrylfuge, lister og lignende. Mikrosement er en dekor jobb, hvor ingenting kan skules. Man kan ikke bare her pusse seg til suksess som man feks. kan med sparkel. Etter å hatt kurs for snart 1700 stykker, samt lagt x antall tusenvis av kvm, så er det noen få kriterier som går igjen. 

- Nøyaktighet

- Lytt til erfarne råd

- Kvalitets produkter og verktøy

- Tålmodighet

Video av "slik legger jeg mikrosement" lengre ned på siden. 

Hva er mikrosement?

Mikrosement er opprinnelig noe så enkelt som naturgummi blandet med portlandsement og resina. Dette skaper en hard og fleksibel overflate. Markedet har utviklet seg siden den gang, og vi operer nå med paste utgaver av mikrosement. Eller riktig sagt, vi har ingen mikrosement i en del av våres produkter. Mikrosement utgaven vi i dag selger mest av er en ferdigblandet pasta, som inneholder mye av det samme som mikrosement original, men uten sement. Dette er byttet ut med blant annet quartz. Så helt riktig, det er svært få i markedet som egentlig selger mikrosement. Men selve ordet mikrosement har blitt ett begrep, en type look som benyttes i en rekke andre type produkter. Derfor er det viktig å ha tunga rett i munnen, når man bestemmer seg for å legge mikrosement. Viktig at riktig mikrosement benyttes til riktig underlag. Hos oss har vi 60 forskjellige varianter av mikrosement. Alt avhengig av underlag og bruksmåte. 

Slike legger du mikrosement

NB: Dette er en oppbygning som fungerer til Feltona Micro Quartz produktene vi leverer. Oppbygning og teknikker vil variere fra merke til merke av mikrosement i markedet. 

Det første man må vurdere, er underlaget. Har du fliser, våtromsplater, gips eller membran bygd opp p feks. våtromsplater. I dette avsnittet blander vi kortene i starten. Men prinsippene er det samme. 

Step 1: 

Alle overflater må være mest mulig slette. Har man løse fliser, så må dem fjernes og sparkles opp. Alle silikon fuger fjernes med kniv. 

Overflatene vaskes ned. Her kan man benytte flere vaskemidler. Men produkter som salmiakk, rødsprit fungerer bra. 

Step 2: 

Alle fuger eller overganger i membran sparkles opp. Her gjøre det en meget viktig jobb, da man lager ett slett underlag for resterende lag som legges. På membran sparkler man opp alle overganger, slik at det blir slettes mulig. Man benytter seg enten av våres sparkel kit beregnet til mikrosement. Om man skal benytte seg av utvendig hjørne lister, så fester man dem nå. 

Når fugene er tørket, så pusser man overflaten helt flatt. Så flatt at man nesten ikke kjenner fugene lengre. 

Step 3: 

Primer over overflatene.