top of page

Runes mikrosement-tips

Rune´s tips

  • Hvorfor velge mikrosement?

  • Hvordan se om jobben er bra eller dårlig utført med mikrosement?

  • Hva koster mikrosement?

Rune Haraldsen_edited.png

Hvorfor velge mikrosement?

Søker man ut i verden, og ser bakover tid, har vegger og gulv en type puss. Det finnes en rekke forskjellige typer dekorpuss. Felles for dem alle er fantastiske løsninger med ulike kvaliteter, utseender og strukturer.
 

Mikrosement har opprinnelse fra disse eldre puss-utgavene – selv om produktet egentlig ble skapt for å bli brukt på hangarskipene til det amerikanske militæret rett etter andre verdenskrig. Vi i Norden har stort sett valgt å bekle overflatene annerledes. Her hjemme er vi veldig glade i treverk, tapet, gips og fliser. Alle disse overflatene er veldig fine, men andre land har altså vært langt foran oss hva gjelder bruk av pussede flater.

Mikrosement har en tilpasningsevne som ikke kan måle seg med annen type murpuss. Muligheten til å velge mellom en rekke farger og strukturer gjør mikrosement til et produkt som vil vare – akkurat som tilsvarende puss har gjort i tusenvis av år i andre land. Med mikrosement slipper du også fuger og silikon-overganger, noe gir et mer helhetlig uttrykk med skjøtefrie og rene linjer. Trykkstyrken til produktet gjør det også egnet til gulv, fasader, terrasser og lignende. Mikrosement er rett og slett et fantastisk produkt som endelig har kommet for å bli. Det skaper vakrere hjem.

 

Hvordan se om jobben er bra eller dårlig utført med mikrosement?

Jeg har jobbet med dette i sju år, og har sett både mange fine og rare løsninger på hvordan mikrosement skal legges. Én ting er i hvert fall helt sikkert: Dette er håndverk, og til syvende og sist er det ingen som kan si at det er feil lagt. Men: Hvis du ønsker et type utseende, og får noe helt annet, er det lov å være misfornøyd. Man kjøper heller ikke en flis i butikken med et visst utseende, for så å få noe som ikke ligner. Først og fremst handler det om kommunikasjon. Man må være enige om hvordan utseendet skal være, så må man vite hvordan man kommer fram til ønsket utseende. Vær derfor bevisst på at både du som privatkunde og håndverkeren er enige om farger og utseende. Det vil alltid være noe variasjon, da dette er håndverk. Men innenfor en viss ramme skal du få det resultatet du og håndverkeren har blitt enige om ved å se på prøvene.  

948878EF-C638-4D24-BB6F-27DE9CA5A9AD_1_1

Hvor mange forskjellige typer mikrosement-metall finnes det?

Det er mulig å få metall i forskjellige varianter. Dette er jern som skaper rust, kobber, messing, aluminium, sølv og bronse. Alle legges med forskjellige teknikker for å få mest mulig originale resultater. 

Mikrosement rust: 

Her opererer man med en jernspon som er tilsatt eller erstattet med sement i produktene. Dette kan påføres på flere ulike måter. Men for å god kontroll, legges det i tynne lag. Det følger en aktivator, som påføres for å fremskynde rusteffekten. Man kan også sette jernet ut under åpen himmel for at det skal korrodere.

Mikrosement kobber: 

Det finnes mange forskjellige varianter for å få det perfekte utseendet med kobber. Her finnes det ingen fasit, men lek deg med aktivator i det første laget, før det andre laget legges. Dette kan skape en irring som kommer fra innsiden.

Mikrosement aluminium/sølv: 

Påføres med myk spade – i lange fine drag. Dette produktet er av de hardeste produktene å slipe, men ikke bruk noe særlig under 400 korning på papiret. Da får man den glatte overflaten som gjenspeiler aluminium.​
 

Mikrosement bronse: 

Dette er mikrosement-produktet som er mest likt den vanlige mikrosementen. Legges i tynne lag, med en myk spade, for å få frem den glattheten produktet kler aller mest.

bottom of page