Rune´s mikrosement tips

Rune Haraldsen.png

Mikrosement på tunga

Hva, hvorfor, hvordan etc. Mikrosement?

Rune Haraldsen

Zenzorama

  • Hvorfor velge mikrosement?

  • Hvordan se om jobben er bra eller dårlig utført med mikrosement?

  • Hva koster mikrosement?

Hvorfor velge mikrosement?

Søker man ut i verden, og ser spesielt bakover tid, så er opprinnelsen på de første kledde vegger og gulv med en type puss. Det finnes en rekke forskjellige type pussutgaver og dekorpuss. En håndfull fantastiske puss løsninger med ulike kvaliteter, utseender og strukturer. Mikrosement har en opprinnelse fra disse eldre pussutgavene. Selv om produktet med skap for å bli benyttet på hangerskip til den amerikanske militæret rett etter andre verdenskrig. Vi i Norden har holdt veldig igjen på denne siden for form av å bekle våres overflater. Her er andre land i verden langt foran oss. Vi er veldig glad i treverk, tapet, gips og fliser i Norge. Alle disse overflatene er veldig fine. Men endelig har enkelte fabrikker utviklet mikrosement til å bli ett bedre og bedre produkt. En av de få overflatene som faktisk er bøyelig og har en stretch i seg. Ingen murpuss kan måle seg med dette. Den muligheten, hvor man kan velge mellom en rekke farger og strukturer, gjør mikrosement til ett produkt som ikke bare kun har kommet for å forsvinne, men noe som kan vare videre i mange mange år, noe tilsvarende puss har gjort i tusenvis av år. Den muligheten man har nå på feks. bad, til å slippe fuger og silikon overganger, gjør badene våres mer helhetlig, med skjøtefrie rene linjer. Istedenfor å ha fuger som "ødelegger" mønstrene som finnes i fliser, så får man en hel vegg med ønsket mønster. Trykkstyrken til produktet gjør også produktet til egnet for gulv, fasader, terrasser etc. Rett og slett ett fantastisk produkt som endelig har kommet for å bli. Det skaper rett og slett vakrere hjem hos oss. 

Hvordan se om jobben er bra eller dårlig utført med mikrosement?

Jeg har jobbet med dette nå i 7 år, og har vært igjennom en rekke fallgruver selv, samt sett mye rare og fine løsninger på hvordan mikrosement skal legges. En ting er ihvertfall helt sikkert, dette er ett håndverk, og til syvende og sist er det ingen som kan si dette er feil lagt. Men, med stor M. Hvis du ønsker ett type utseende, og får noe helt annet, er det lov å være misfornøyd. Man kjøper heller ikke en flis i butikken med ett viss utseende, for så og få det strake motsatte. Her er det en god utførende og dårlig utførende raskt skiller lag. Først og fremst på kominikasjonen. Man må være enige om hvordan utseende skal være, så må man vite hvordan man kommer til ønsket utseende. Her faller en del raskt av. Som sluttkunde som har hyret inn en håndverker til å gjøre dette. Hver bevist på at både du som privat og håndverker er enige om farger og utseende. Både farge og utseende vil variere litt, da dette er håndverk. Men innenfor en viss ramme, kan man få det resultatet man har blitt enige om på prøver på forhånd.  

948878EF-C638-4D24-BB6F-27DE9CA5A9AD_1_1

Hvor mange forskjellige typer mikrosement metall finnes det?

Det er mulig å få metall i forskjellige varianter. Dette er jern som skaper rust, kobber, messing, aluminium, sølv, bronse. Alle legges på forskjellige teknikker om man ønsker det mest mulig originalt. 

Mikrosement rust: 

Her opererer man med en jern spon som er tilsatt eller erstattet med sement i produktene. Dette kan legges på i alle mulig varianter. Men for å ha største kontroll, legges det i tynne lag. Det følger en aktivator, som påføres for å fremskynde rust effekten. Man kan også sette hjernen ut under åpen himmel, og rusten vil starte. 

Mikrosement kobber: 

Det finnes mange forskjellige varianter at den perfekte utseende med kobber. Her fins det ingen fasit, men leik deg med aktivator i 1 laget, før 2 laget blir lagt, dette kan skape en irring som sees å komme fra innsiden. 

Mikrosement aluminium/ sølv: 

Påføres med myk spade. lange fine drag kan være fint. Dette produktet er av de hardeste produktene å slipe, men ikke bruk noe særlig under 400 korning på papiret. Da får man den glatte overflaten som gjenspeiler aluminium. 

Mikrosement bronse: 

Dette er mikrosement produkt som er mest likt den vanlige mikrosement. Legges i tynne lag, med en myk spade, for å få frem den glattheten produktet kler aller mest.