top of page
IMG_1031.jpg
Rune Haraldsen.png

Mikrosement på tunga

Her kan du se igjennom alt vi har om vegg, hva det kan brukes til, strukturer, farger, glatt etc.

Rune Haraldsen

Zenzorama

Mikrosement på vegg

  • Hvordan underlag kan man legge mikrosement på?

  • Fungerer mikrosement på alle vegger?

  • Kan man legge mikrosement på strietapet?

  • Tåler vegger med mikrosement å vaskes?

  • Kan man få hvem farge og struktur man ønsker seg?

Hvordan underlag kan man legge mikrosement på?

Mikrosement fester seg til de aller fleste underlag. Kravet er at underlaget sitter fast og er stabilt. Det fins forskjellige primer til sugende og ikke sugende underlag. Dette er viktig å følge. Underlagene på være slette og stabile.

Fungerer mikrosement på alle vegger?

Det fungerer meget bra på nesten så og si alle overflater. Har du en malt gipsvegg i stua, så kan man i utgangspunktet gå rett med topplagene. Man trenger ikke alltid å måtte lakkere, men stoppe ved porefyller. Dette gir litt forskjellige type uttrykk, men fungerer meget bra begge delene. Det finnes to forskjellige type mikrosement, en Micro Quartz utgave som er klar til bruk. Det er også fult mulig å bruke mikrosement 2 komp. Hvor det er pulver som blander inn med en resin og ønsket pigment. Begge utgavene gir unike utseender.

index.png

Kan mikrosement legges på strietapet?

Strietapet er noe av det værre å få fjernet, og manges store skrekk. Det er veldig få produktet som klarer å dekke opp strie strukturen uten at det må en større operasjon til. Mikrosement fungerer her helt optimalt. Sjekk først på forhånd at strietapen sitter godt. Der tapeten slipper kan det være lurt å skjære bort. Prime godt, før man begynner på mikrosement påføring. Her smarer du både penger og tid, samt at du kan få unike strukturer.

Tåler vegger med mikrosement å vaskes?

Mikrosement i seg selv kan enten være med sement, eller uten sement. Er det sement utgaven, er det viktig at det porefylles godt, og lakken legges riktig. Da kan veggene vaskes med de fleste produkter. Når det gjelder Micro Quartz utgaven, så trenger ikke denne samme sluttbehandling, da produktet er vanntett i seg selv. Men det anbefales å lakkeres, for å holde veggene lettere vedlikeholds messig i fremtiden.

Kan man få hvem farger og struktur man ønsker seg?

Det fine med mikrosement, er at det finnes nesten ingen grenser for hvilken type struktur og farger du måtte ønske deg. Her er det kun fantastien som setter en stopper. Men en god dekorist, kan veien lettere frem til ønskes struktur, enn andre som ikke jobber med dette daglig. Husk å kommunisere nøye hvilken struktur og farge du måtte ønske ovenfor en håndverker, og du ikke skal gjøre det selv.

bottom of page