top of page
Skjermbilde 2020-04-24 09.32_edited.png
Rune Haraldsen_edited.png

Mikrosement på tunga

Her kan du se igjennom alt vi har om gulv, hva det kan brukes til, strukturer, farger, glatt etc.

Rune Haraldsen

Zenzorama

Mikrosement på gulv

I Norge har vi brukt treverk på gulvet så lenge vi kan huske. Skeier vi ut, legger vi flis, og da føler vi at vi har gjort noe unikt - noe som ingen andre har gjort. Vanene våre i dette landet gir mikrosement en unik mulighet i Norge. Mikrosement passer perfekt for de som ønsker å skille seg ut. De som setter trendene! Velger du f.eks mikrosement på gulvet i stuen, er du en av få i Norge, og folk vil få bakoversveis når de kommer inn i stuen din.

Kan mikrosement legges på eksisterende parkett eller laminat?

Svaret er ja. Mikrosement kan legges på alle overflater, enten det er fliser på badet eller parkett i stuen. Skulle du ha lagt nye fliser eller ny parkett på den eksisterende overflaten vil høyden øke betraktelig, og en eventuell kostnad for riving av eksisterende gulv vil komme i tillegg. Mikrosement derimot har en total tykkelse på kun 3 mm, så den kan legges rett på en eksiterende overflate uten at det påvirker høyden til lister, karmer eller andre objekter nevneverdig.

Hva er viktig å tenke på før oppstart av mikrosement på gulv?

Det er viktig at underlaget er stabilt. Skal mikrosement legges på fliser mæ du først finne ut om noen av flisene er løse. Dette kan gjøres med å undersøke om noen av flisene har «bom» lyd. Bruk en skrutrekker feks, og slå bortover gulvet. De flisene som har en «hul» lyd enn resten, sitter som regel ikke like godt som resten av flisene. Disse flisene må taes opp, og avrettes i hullet som blir igjen. Så begynner man med base lagene og topplagene.

 

Skal du legge dette på avrettet gulv eller betong gulv, så må du først og fremst sørge for at gulvet er gjennomherdet. Deretter må gulvet være helt slett, før man begynner. Siden mikrosement lagene dekker kun 3 mm, så har det ingen muligheter til å brukes som sparkel eller om det stikker opp dupper.

Skjermbilde 2020-04-24 09.32_edited.png

Hvor slitesterkt er mikrosement på gulv?

Produktene finnes som regel i en fin og medium utgave. Medium utgaven er den som anbefales på gulv. Mye på grunn av 'trykkstyrke. Med medium får man en roligere spill i gulvet. Mange bruker også fin på gulvet, som kan skape de mest fantastiske resultater. Trykkstyrken på både medium og fin er veldig høy, og brukes fra alt fra hjem som på industrielle arenaer. Lakken som er det siste lagene som legges, er hard, og tar imot mye potensielle striper. Gulvet tåler veldig godt stor og hard aktivitet.

Hvordan vedlikeholder man ett gulv med mikrosement?

De fleste såper kan brukes, så lenge det ikke inneholder noen form for syre og etsende produkter. Det kreves ingen jevnlig vedlikehold. Hvis noe skulle bli slitt over lang tid, så må det eventuelt være lakken. Men da skal det brukes veldig lenge og hardt. 

Vedlikeholdspakke: 

Feltona såpe - benyttes til dagligdags vask og fjerning av spesifikke flekker

Feltona voks - benyttes for å polere opp overflater samtidig som man styrker den øverste hinnen. 

Inspirasjonsbilder av mikrosement gulv

bottom of page