top of page
Skjermbilde 2019-05-19 20.42.24.png
Rune Haraldsen.png

Mikrosement på tunga

Her kan du lese om hva mikrosement er og dens egenskaper.

Rune.jpg

Rune Haraldsen

Hva er Mikrosement?

Fliser har alltid vært det trygge valget, men nå kommer mikrosement for fullt. Det er ikke uten grunn. Mikrosement er vanntett, svært slitesterkt og gir badet et unikt og eksklusivt løft.

Nedenfor tar vi for oss hvorfor du bør velge mikrosement når du skal pusse opp. 

Mikrosement sin opprinnelse

Visste du at mikrosement ble utviklet til bruk for den amerikanske marinen, rett etter 2. verdenskrig? Opprinnelsen er over 30 år gammel og startet med at marinen trengte et nytt dekke til hangarskipene sine. Det sier seg selv at dette dekket måtte tåle mye: All slags vær, sjøsprøyt, salt - og ikke minst måtte det være trygt for jagerflyene som skulle ta av og lette. Det ga klare krav om at det måtte være vanntett, slitesterkt, fleksibelt og ikke minst; det kunne ikke være glatt.

Løsningen var mikrosement, som består av en blanding silikasand, portlandsement og polymerharpikser.

Når kom mikrosement til Norge?

I Frankrike, Spania og Italia er mikrosement brukt i lang tid, men det er først i det siste at det er blitt svært så populært her hjemme. I dag er produktet på full fart inn i norske hjem hvor mikrosement kan brukes på de aller fleste overflater og underlag: Enten det er på glass, treverk, betong eller direkte på fliser for å sikre et stilfullt og minimalistisk uttrykk. Selv har vi jobbet med dekorpuss og mikrosement i over 6 år.

Hvor kan man bruke mikrosement?

De fleste velger først og fremst mikrosement som et yndig og trygt produkt for bruk i baderom. Flere og flere velger også mikrosement til bruk på kjøkkenet, rundt peiser eller om man ønsker seg en egen dekorvegg som skiller seg ut i rommet. Mikrosement finnes nemlig i utallige farger og kombinasjoner. I dag velger mange også produktet utendørs på grunn av sine robuste egenskaper – for eksempel på terrassen. Men husk at det fins forskjellig kvalitet av mikrosement og oppbygninger. Her er det viktig å gjøre det riktig.

Skjermbilde 2019-11-26 09.59.31.png

Hvor kan man bruke mikrosement?

De fleste velger først og fremst mikrosement som et yndig og trygt produkt for bruk i baderom. Flere og flere velger også mikrosement til bruk på kjøkkenet, rundt peiser eller om man ønsker seg en egen dekorvegg som skiller seg ut i rommet. Mikrosement finnes nemlig i utallige farger og kombinasjoner. I dag velger mange også produktet utendørs på grunn av sine robuste egenskaper – for eksempel på terrassen. Men husk at det fins forskjellig kvalitet av mikrosement og oppbygninger. Her er det viktig å gjøre det riktig.

Kort sagt: Mikrosement kan brukes til nær sagt alt - på alle overflater. Det er bare kreativiteten som setter begrensninger.

Hvorfor velge mikrosement?

Nordmenn elsker å pusse opp. Bad, kjøkken, stue og gang får gjerne hver sin omgang etter hvert som tiden går. Det trenger ikke å være så omfattende. Noen ganger kan en ny og stilfull overflate gi et visuelt løft inne i boligen.

Mikrosement har mange fordeler: Det kan blant annet legges direkte på eksisterende fliser, strietapet, gips, malte vegger, betonggulv etc.

Dette kan gjøre renoveringen billigere på feks. bad, i stedet for at du må fjerne alle flisene og starte helt å nytt.

Fliser kontra mikrosement

Med fliser kan man ofte irritere seg over skader eller sprekker i én flis. Det er nærmest umulig å fikse uten mye arbeid. Samtidig oppstår det gjerne misfarging i fugene - noe som krever rens og stell eller utskifting av fugemasse. Legge flis på flis er ingen optimal løsning, samt kostbart, da som regel både rørlegger, Elektrikker og snekker må inn i tillegg. Mikrosement bygger kun 3-4 mm.

Legger du mikrosement, får du ingen fuger. Men den viktigste egenskapen er at mikrosement motvirker sopp og mugg og gir en slitesterkt og vanntett overflate som samtidig er lett å holde ren. Dessuten får du en moderne stil som er det siste innenfor boligtrendene.

Hvor lang tid tar det å legge mikrosement?

Mikrosement er lett å påføre og mye enklere enn å legge fliser, som både er tidkrevende og krever mye arbeid, fuging og justeringer. Med mikrosement slipper du blant annet venting på at fugemasse skal tørke, du slipper å skjære ut for rørkoblinger - og alle skjøter blir mye enklere å tilpasse. Det betyr at arbeidskostnadene blir vesentlig lavere, også. Men det kreves sitt for å få ønsket utseende. Forhør deg godt før du begynner. Du kan også sende meg en mail og du trenger råd og hjelp - rune.haraldsen@zenzorama.no

Kan jeg legge mikrosement selv?

Å legge mikrosement krever faglig kompetanse. Derfor arrangerer vi kurs for hele tiden å lære opp kvalifisert fagpersonell. Mikrosement er annerledes enn andre typer puss, og påføringsteknikken også forskjellig. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at man benytter seg av fagpersoner som har lang erfaring med disse produktene. Det er noen prosesser som er veldig viktig at blir fulgt til punkt og prikke. Et riktig blandingsforhold er også vesentlig for å få maksimalt resultat.

Hva koster mikrosement?

En estimert kostnad for all jobb inkludert materialer ligger på rundt kroner 2500,- pr. kvadratmeter. I snitt utgjør arbeidskostnaden halvparten av den totale prisen.

Har du et bad som er 2 x 3 meter og ønsker mikrosement på gulvet, vil det koste:6 kvm x kr 2500,- = kr 15.000,- inkludert arbeid,

 

Vil du også ta alle veggene, må du beregne rundt 30 kvadratmeter ekstra (i dette tilfellet - avhengig av løsning/baderomsinstallasjoner).

Ta kontakt om du ønsker hjelp, råd elle tips.

bottom of page