top of page

Mikrosement

Velkommen til vår hovedside om mikrosement. Vi har en rekke forskjellige typer mikrosement, alt etter bruksområde.

 

Originalt mikrosement er en blanding av portlandsement, sand og harpikser. Hos oss heter dette produktet Feltona Mikrosement Original. Vi har i tillegg egne varianter egnet for våtrom, gulv, vegg, uteområde og fasade. Til våtrom er det viktig å ha en god topplakk. 
 

Mikrosement finnes i en rekke farger, samt at vi har vi utviklet forskjellige type strukturer.

Mikrosement Zenzorama.jpg

Hva er mikrosement? 

Mikrosement ble utviklet for over 30 år siden da den amerikanske marinen trengte en ny overflate til hangarskipene sine. Den Utfordringen den gang, var å finne ett produkt som var slitesterk og fleksibelt, samtidig tåle vann søl. Da var det en smart amerikaner løste gåten med å blande sand, sement og harpikser, nærmere sagt silisiumsand, portlandsement og polymerharpikser.  
 

Mikrosement gir et rom et unikt og eksklusivt løft med sømløse overflater i en rekke farger og strukturer, enten det påføres på vegg, gulv, eller begge deler.
 

Mikrosement har mange fordeler. Det kan blant annet legges direkte på eksisterende fliser, strietapet, gips, malte vegger, betonggulv og lignende. Dette kan gjøre renoveringen rimeligere på for eksempel baderom, i stedet for å måtte fjerne alle flisene og starte helt på nytt.
 

Det meget slitesterke materialet finnes i over 3 500 forskjellige farger, og en rekke forskjellige strukturer. Vi har valgt å forholde oss til de 5 mest populære strukturene: Ålezund-, Ozlo-, Trønderzk-, Bergenz- og Stavangers -strukturen. 
 

På bad har mikrosement blir mer og mer populært, pga. sin unike egenskaper. Mest populært er å bekle over eksisterende fliser. Selv om det er mange ulike typer produkter i markedet, varierer kvaliteten fra leverandør til leverandør. Vi har 3 produkter vi anbefaler til våtsonen: Zenztone, Cretezenz og Deco Akryl, dette tåler vann bedre over tid, og har ingen sugende partikler i massen. 

bottom of page