top of page
Avrettingsmasse pumpebil_edited.jpg
Rune Haraldsen.png

Avretning på tunga

Hva må du vite før du avretter gulvet ditt.

Rune Haraldsen

Zenzorama

Gulvavretting

I norge har vi alle ett gulv som er noe skjevt, eller veldig skjevt. Kanskje du også trenger hjelp til å skape fall på bad. Dette er ingen lett jobb, selvom det til tider kan virke sånn. Med mange års erfaring, har vi sett mye, og lært enda mer. Avrettingsmasse på gulv, er ikke nødvendigvis det vi ser direkte når vi legger ett gulv over. Men skjevheter, homper etc. som gjør dekket over skjevt, skapes av dårlig avretting. 

- Når man setter bort gulv avretting, så får man 100 % rette gulv, fullført raskt og sømløst.

- Full garanti på jobben

 

Ingen jobb er for stor, ingen jobb er for liten

Vi benytter oss av pumpebil med slange på de aller fleste overflater.

Ønsker du pristilbud på avretting, trykk på linken lengre ned. 

Lønner det seg å sette bort avretting av gulv?

Dette kan regnes på mange måter, og alt avhenger av kvalitet på produkt som legges. Men sett at man ønsker en kombo av jobben raskt utført, kvalitet på utførelsen og kvalitet på produkt, så setter man bort avretning´s jobben. Skal man feks. legge avretting på 90 kvm, hvorav du har en differanse / skjevhet på 4-5 cm. Her vil du raskt trenge 4 paller med sekker av avrettingsmasse. Tiden du bruker på å hente disse 200 sekkene i butikk, laste dem på bilen, frakte dem, bære dem på plass. All rigg med bøtter, vann og visp. Tiden med å kutte alle sekker og selve blandingen. I tillegg skal du være rimelig flink for å klare å legge 200 sekker uten tørk i massen. Tiden på å legge 200 sekker vil bli flere timer. Den største faren her, er at du kan stå igjen med ett gulv som ikke ble bra nok. 

Da ser vi at løsningen blir oftere og oftere ett profesjonelt selskap som kommer å legger dette gulvet på under 1/10 part av tiden, samtidig som det blir garantert ett rett gulv med kvalitet. 

Regnstykket kan raskt bli enkelt: 

200 sekker med avrettingsmasse med kvalitet: 

kr. 250,- x 200 = kr. 50.000,- 

+ 32 timer (2 mann) x 700 = kr. 22.400,-

Sum =.kr. 72.400,- 

Kan man da sette bort en tilsvarende, få det utført på noen få timer med kvalitet til rundt kr. 50.000 - 55.000,- 

Det kan være en besvarelse, du slipper å gjøre jobben og du får ett kvalitet gulv. 

Nå var dette ett eksempel på en større jobb. Men regnestykket prosentvis er akkurat det samme på ett gulv på 3 kvm. Det viktigste er uansett at du får garantert ett rett gulv ved å sette det bort. 

betong Truck

Hva må jeg forberede før avrettingsmasse?

Om du skal forhøye gulvet i flere cm. Så kan det være mulig å bekle gulvet med faste materialer før avrettning. Dette for å spare kostnader på massen, samt vekt. Denne jobben kan du enten gjøre selv, eller at vi utfører dette på forhånd. Da er man sikre å få tettet underlaget skikkelig før flytende avrettingsmasse kommer over. Største faren ved å ikke gjøre forarbeidet godt nok, er at massen finner veier den siger ned. Bor du da i en 2 etg. med naboer under. Vil det være veldig kjedelig om denne massen faller ned på Taken til naboen under.

 

Det vi anbefaler å forberede før oppstart, er å rengjøre overflatene før vi ankommer. Resten tar vi. 

Hva slags avrettingsmasse kan jeg bruke?

Det er ett hav å velge i av avrettingsmasse. Mange forskjellige leverandører og forskjellige type avrettinger, avhengig hva du skal legge det på. I dette tilfellet hjelper vi deg med å velge riktig produkt til riktig underlag og bruksområdet. Her finnes det foskjellige type avretting fra utendørs bruk, baderom, entre, butikk, showrom. Det er viktig å bruke den type avretting som holder i forhold til hva som skal legges over, samt kvaliteten over tid. 

Vi benytter oss av noen få leverandører, som vi har best og lengst erfaring på over flere år i bransjen. 

Kan man bruke avrettingsmasse som topp lag / gulv?

En helt standard avrettingsmasse har ikke den høyeste trykkstyrken. Hvor den ikke tåler skarpe kanter, høyt trykk og bevegelser. Den vil ikke tåle en normal slitasje over tid. Men det finnes egne avrettingsmasse produkter som kan benyttes som ett topp lag. Mer om dette i avsnittet under. 

Designgulv / avrettingsmasse som topp gulv

Er du ute etter den glatte, røffe og naturlige overflaten bare betong og sement kan skape, så leverer vi også designgulv eller sement gulv som beskriver produktet eksakt. Dette er en type avrettingsmasse som er utviklet for å tåle hard slitasje, og etterlate seg en behagelig, delikat og vakker overflate. Dette gulvet benyttes kun i tørre rom og ikke på våtrom. Disse gulvene har vi noen forskjellige farger.  Se bilde under.

Avretingsmasse.jpeg
Avretningsmasse pumpebil.jpg

Jeg ønsker pristilbud på avrettning av gulv

Ønsker du ett pristilbud på avrettingsmasse på ditt gulv, kan du sende oss en henvendelse i linken under. Da vil vi gjøre en grov beregning på hva det vil koste med avrettingsmasse på ditt prosjekt. Dette er ett estimat, hvor vi alltid vil ha behov for en befaring for å sette eksakt pris. 

Mikrosement

Mikrosement er produkt som trives veldig godt over riktig avrettingsmasse. Se video under for insparasjon.

bottom of page